Monday, December 15, 2014

Food Diary

Monday is the day to read Food Diary. I misplaced my phone under my daughter's bed for 2 days. So I couldn't take food pictures on Wed and Thur. But I still have quite a lot of fotos to share with you. Hope you have an inspiration to cook for the loved ones from my photos.
 
Thứ hai là ngày đọc Nhật Ký Đồ Ăn. Tuần vừa rồi, mình đã bị lạc điện thoại dưới giường của Helen suốt hai ngày thứ 4 và 5. Nên đã lỡ mất hình ăn uống hai ngày đó, nhưng không sao, mình vẫn còn kha khá hình chia sẻ với mọi người.
Hy vọng hình ảnh này sẽ truyền cảm hứng nấu nướng cho các bạn hiện đang không biết nấu gì cho người thân và gia đình trong hôm nay.

Monday lunch: Hongkong-Styled Fish ball noodle. I will make a post about this dish soon in my blog since it is super easy, simple and delicious.
Bữa trưa thứ 2: Bún cá viên kiểu Hông Kông. Chắc chắn sẽ làm một post về món này để chia sẻ với mọi người trên blog vì siêu dễ làm và siêu ngon, nguyên liệu cực dễ tìm.Monday dinner: Bokchoi and Shitake Mushroom stir fry in oyster sauce. After a weekend of indulgence, I always want vegetable for Monday.
Bữa tối thứ 2: Nấm đông cô tươi xào dầu hào với cải ngot. Sau cuối tuần ăn uống phè phỡn thì mình luôn thèm một món rau vào thứ 2.
 

Tuesday lunch: Burger In&Out.
I think my current obsession with In&Out burger hasn't come to an end. I still have to have it once a week.
Bữa trưa thứ 3: Burger In&Out
Cơn nghiện burger In&Out vẫn chưa cai được. Mỗi tuần vẫn cần 1 liều :)
 
Tuesday dinner: Thai-styled Beef and Basil stir fry. This is my husband's favorite dish. Super easy to make, just marinate beef in soy sauce and oyster sauce and then stir fry with onion and basil.
Bữa tối thứ 3: Ăn thịt bò cả ngày. Thịt bò xào rau húng quê theo kiểu Thái. Đây là món ăn ưa thích của ông xã. Cực dễ làm, ướp thịt bò với dầu hào và xì dầu (tương) rồi xào với hành tây và rau húng quế.

Wednesday dinner: Haft homemade Udon with beef and shitake mushroom.

Saturday night supper: Pork Shiumai. This package really comes in handy for people who love quick and healthy food. It is super delicious and helps me avoid eating unhealthy instant noodles at night.
Ăn khuya thứ 7: Xíu mại thịt heo. Cái túi này các bạn có thể tìm thấy trong gian hàng đông lạnh của các siêu thị và cực kỳ tiện dụng cho ai thích ăn khuya và tốt cho sức khỏe hơn ăn mỳ tôm nhiều. Chỉ cần hấp 10 phút là xong.
 
Saturday dinner: Home-made Vietnamese styled egg sandwich. I love putting cilantro and chili in egg sandwich.
Tối thứ 7: Bánh mỳ trứng. Có ai thích ăn bánh mỳ trứng cho rau mùi/ngò và tương ớt Chinsu giống mình không?
 
SHARE:

2 comments:

© TRANG'S CORNER. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig