Thursday, January 22, 2015

Very Cute Thrift Store Finds

Once in a while, I love going shopping at thrift stores when I have free time. Finding an item that you know not many people in the street have at very affordable price is a very satisfied feeling. To successfully hunt good stuff from thrift stores, I think patience and luck are utterly important besides the store itself. This week, I went to Goodwill, a store selling donated stuff like clothes, home goods, etc. for charity purpose. I bought a few items for home and myself that I'm quite excited and would love to share with my readers.

Thỉnh thoảng rảnh rỗi, mình thích lang thang tới những tiệm bán đồ cũ. Cảm giác vô cùng thú vị khi tìm được những món đồ "độc" với mức giá "thân thiện với ngân sách". Ngoài sự đa dạng về mặt hàng của một tiệm, để săn được những món đồ ưng ý, mình nghĩ kiên nhẫn và may mắn là cực kỳ quan trọng. Tuần này, mình tình cờ đi ngang qua Goodwill, một tiệm bán đồ dùng/ quần áo/ nội thất cũ lấy tiền làm từ thiện và đã mua được một vài món khá ưng ý. Hôm nay, sẽ chia sẻ với các bạn nhé!
White ceramic holder (3.99$ )
This versatile holder can be used to store different things. I picture myself using it to store my small jewelry in makeup table, or store candies and candle for coffee table. I feet it's really cool when I can use one thing in different ways:D
Mình không biết nên gọi cái này là gì trong tiếng Việt. Đồ đựng bằng gốm trắng (tạm dịch) có thể dùng để bày nhiều thứ khác nhau như trang sức trên bàn trang điểm hoặc kẹo/nến trang trí bàn uống nước trong phòng khách. Mỗi khi mua đồ mà có thể tận dụng theo nhiều phong cách khác nhau như vậy, mình cảm thấy rất ...  cool :D.

Clear glass holder (4.99$)
I just love the bird couple in the lid so much. With the cute lid, I think it is perfect to store nuts or seeds to display in the coffee table. Since I was living with my mom years ago, I love her idea of having a cute jar filled with sweet in the coffee table to snack and offer visitors as a warm welcome. This glass holder is perfect for storage and decoration.
Mình cực kết đôi chim câu trên nắp hũ đựng thủy tinh này. Với chiếc nắp xinh xắn, hũ có thể được dùng đựng các loại hạt (hạt dưa, bí, hạnh nhân). Khi còn ở nhà với mẹ, mình thích cách mẹ bày chút đồ ngọt trong một cái chén pha lê xinh xinh trên bàn uống nước vừa để nhâm nhi khi xem phim hoặc mời khách khi tới nhà chơi. Hũ đựng này cực lý tưởng cho mục đích đó - đựng đổ và trang trí.
Dressy shoes ($14.99)
I'm very skeptical with buying used shoes because I don't think used shoes would last me a long time. But this Nina shoes is really in good condition. You might not like this shoes but I like its vintage look and feminine details a lot. Even though it is 1.5 size bigger than my actual size, I determined to get it anyway. You can see I wearing it in the last post.
Mình cực kỳ thận trọng khi mua giày cũ và thường rất rất ít khi mua vì mình nghĩ giầy đã đi rồi có mua về cũng chẳng đi được lâu. Nhưng đôi giày lần này thì còn rất tốt. Có thể bạn sẽ không thích vẻ cổ điển, có phần già già của đôi Nina này nhưng mình thì cực kết mũi giầy vuông và chi tiết dây cuốn như giày ba lê của nó. Nên dù có phải đi rộng hơn 1.5 size, mình vẫn thấy rât hài long. Bạn có thể xem lại post trước để thấy cách mình kết hợp nó với boyfriend jeans.
Thank you for reading!
SHARE:

1 comment:

© TRANG'S CORNER. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig