Monday, February 2, 2015

Deal with leftover

When I'm too busy to cook or eat out, I often order a pizza or purchase a roast chicken quickly from Roundtable and Ralph. The thing is we are never be able to finish a medium pizza or a whole chicken, leaving quite a bit leftover. Honestly, I hadn't been a big fan of pizza and chicken leftover until I found ways to make the leftover taste good.
Khi mình bận rộn không có thời gian nấu nướng hay đi ra ngoài ăn, thì gọi một chiếc pizza ở tiệm yêu thích hoặc ra siêu thị mua nhanh gà quay về nhà là giải pháp thuận tiện nhất. Nhưng vì nhà ít người nên chả bao giờ vợ chồng và con gái ăn hết một chiếc pizza cỡ trung bình hay một con gà quay cả. Mỗi lần mua đều còn thừa lại khá nhiều. Thành thực mà nói mình không phải là một người thích ăn lại pizza và gà quay cho tới khi mình biết được cách làm cho hai món này trở nên khá dễ ăn khi ăn lại vào những ngày sau.
Roast chicken
Roast chicken tastes super delicious when you first get it from grocery store. But in the next day, I don't really like its taste. So what I do is take the meat out of the bones and store them immediately in the fridge. Cooked meat can be stored in fridge up to 2-3 days. Next day, what I do is to shred chicken meat and prepare some lettuce, tomatoes, avocado, carrot and a salad dressing. Then toss them together to create a healthy chicken salad. The veggies will bring the fresh and crunchy taste to the dish.
Gà quay cực ngon khi mới mua nóng hổi ở siêu thị mang về. Nhưng đến ngày hôm sau, mình không thấy ngon được như ngày đầu. Cách của mình là nếu không ăn hết, mình sẽ tách phần thịt khỏi xương rồi cất vô tủ lạnh. Thịt đã nấu rồi có thể để tủ lạnh được 2-3 hôm. Hôm sau mình sẽ xé thịt nhỏ, chuẩn bị rau xà lách, cà chua, quả bơ, cà rốt, và nước sốt salad (mua sẵn trong chai). Trộn đều lên là có ngay một đĩa salad gà. Các loại rau trộn sẽ đem tới cho sự tươi mát và vị ròn cho món salad gà.
(Roasted chicken)
 
Chicken Salad
Pizza
What you need to do is wrap pizza pieces individually using aluminum foi paper immediately after you finish eating. If you leave the pizza in the box a couple of hour, those would loose moist and it is impossible to bring back the flavor. Next, you put the wrapped pizza in the freezer. I often store pizza in freezer for about 1 week. When you want to eat pizza, take a piece out of the foil and put it in a non-stick pan, then cover with a lid. Leave the heat at low medium. After 10 minutes, you will have a hot yummy pizza that tastes not much different with the newly baked pizza. Of course, if you have stove at home, it should be easier. Just put frozen pizza in a stove at 400F for about 10 minutes.
Bạn cần làm là gói từng miếng pizza trong giấy bạc rồi bỏ lên ngăn đá tủ lạnh ngay sau khi không ăn hết. Nếu để pizza ngoài vài giờ đồng hồ thì pizza sẽ bị khô, rất khó để làm cho pizza có vị ngon trở lại. Sau đó, bạn để pizza đã gói lên ngăn đá tủ lạnh. Khi nào muốn ăn, lấy pizza ra khỏi giấy bạc, bỏ vào chảo không dính, đậy nắp. Để lửa cỡ nhỏ trong khoảng 10 phút, bạn sẽ có ngay một miếng pizza nóng ròn, không kém gì mới mua ở tiệm mang về nhé! Tất nhiên, nếu có lò nướng, bạn chỉ cần bỏ vào lò ở 120C trong 10 phút là xong.

(Reheated Pizza - Pizza nướng lại bằng chảo không dính)

Thank you for reading!
 
SHARE:

2 comments:

 1. great tips! looks so delicious

  http://peachyrage.blogspot.co.uk

  ReplyDelete
 2. Great tips! Thank you!
  xx
  Coco
  http://mllecoconath.com

  ReplyDelete

© TRANG'S CORNER. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig